BİR ACEMİDEN OMURICE TARİFİ

Yazın ortasına gelmişken durmadan anime izleyip ekranda gördüğüm ve hayatımda hiç yemediğim yemekleri canımın çekmesinden dolayı bu yemeklerden bir tane seçip denemeye karar verdim ve günün şanslısı Omurice oldu.
Omurice, basit bir şekilde açıklanacak olursa omlet ve pilavın birleşmesinden oluşuyor. İnternette birkaç farklı tarif gördüm bunların hepsini sentezleyip göz kararı bir tarif ortaya çıkardım. 

Malzemeler:
  • Küçük küçük doğranmış bir tane soğan
  • Bir avuç doğranmış mantar
  • Haşlanmış pirinç
  • Kemiksiz tavuk budu
  • Üç yumurta
  • Soya sosu
  • Ketçap
  • Karabiber
  • Tuz

1.ADIM:

Öncelikle bir bardak pirinci suyla direkt haşlayın ve dinlenmeye bırakın.

2.ADIM: 

Doğranmış soğanları tavada kavurun. Soğanlar kavrulurken mantarları atın. İkisinin de rengi değişmeye başlayınca tavukları atın.


3.ADIM:

Tavuklar pişerken 1.5 çorba kaşığı soya sosunun ekleyin. Soya sosuyla beraber biraz çevirdikten sonra 7-8 kere ketçap sıkın ve her şey birbirine karışana kadar çevirmeye devam edin.

4.ADIM:

Haşladığınız pilavı ketçaplı tavuğun üzerine dökün ve pilavın rengi kırmızılaşana kadar homojen bir şekilde karıştırın.

5.ADIM:

Hazırlanan tavuklu pilav beklerken omurice'ın omlet kısmına geçelim. 3 tane yumurtayı kırıp içine tuz ve karabiber atıp çırpın. Hazır olduktan sonra tavanın yüzeyini çok az zeytinyağı ile kaplayın ve yumurtaları boşaltın.

6.ADIM:

Yumurta omlet haline geldikten sonra içine pilavı koyun ve bir spatula yardımıyla yumurtanın kenarlarını olabildiğince pilavın üstüne kapayın.

7.ADIM:

Bir tabak yardımıyla omleti içindeki pilavla ters çevirin. Bir kağıt havlu yardımıyla omurice'ınızı biraz düzeltin ve fazla yağı emdirin. İsterseniz ketçap ile omletin üzerine şekiller çizebilirsiniz veya benim yaptığım şekilde çizemeyebilirsiniz :(


Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar