Anime-Japonca Uygulamaları

Eğer benim gibi Japonca öğrenmeye meraklı ama gidilecek kurs olmayan bir yerde yaşıyorsanız ister istemez kendi kendime nasıl öğrenirim sorusuna cevap vermeye çalışacaksınız. Teknolojimizin gelişmesiyle her şeyin daha kolay olduğu bir zamanda öğrenmenin önüne hiçbir şey geçmez. Ben de bu sorunun cevabını ararken telefonuma bir çok uygulama yükledim ve sizinle en çok sevdiklerimi paylaşacağım. Başlamadan not e ekleyeyim, bu paylaşacağım uygulamalar Android telefonlar içindir. Eğer Apple kullanıcısı iseniz yazımın en sonunda size gördüğüm ve çok istediğim bir uygulamayı da tanıtacağım.

Bu uygulamalar telefonumda bulunan ve en çok sevdiklerimden bazıları.



1-MANGA READER

Manga okuma uygulaması olan bu sevimli şey maalesef ki internetsiz çekmiyor. Ama güzel yanı hangi bölümü en son okuduysan kaydediyor. Bir kaç siteden manga seçme seçeneğin var. Hatta Rusça, İspanyolca da mana okuyabilirsin. Takip ettiğin mangaları favorilerime ekliyor ve yeni bölümü çıktığında üzerine kırmızıyla new yazıyor. Aslında en iyi uygulamalardan bir tanesi. Odamdan çıkıp, bilgisayarı alıp okumama gerek kalmıyor.




1-KANA LS
 Bu uygulama Hiragana'yı öğrenip alıştırma yapmak için çok iyi bir fırsat. Test ve Alıştırma bölümleri var. Alıştırmalarda aşağıda görüldüğü gibi çizgilerin nereden çekildiğinden tut örnek cümlelerle pekiştirmeler veriliyor. Test bölümüne gelince de sana bir harf verip bu harfin  hiragana karşılığını çizmeni istiyor. Bitirdikten sonra doğrusunu gösterip doğru mu yanlış mı yaptınız diye sana soruyor.






2-TENGUGO KANA
 Bu uygulamada ise bir çok seçenek var. Harflere göre dizilimler var. Her harfi çalışıp onunla ilgili bir kaç kelime öğrenmenin yanında harfleri kendi arasında ayırıp tablo oluşturarak görsel olarak görmemize yardım ediyor. Akılda kalıcı bir yöntem.

 3-KANJI 
 Bu uygulama da Kanji öğrenmemize yardımcı. Japonca'da çok ilerlemişler sıkıcı bulabilir, çünkü sadece çok kolay kanjiler var ve listede bulunan kanji sayısı da çok az. Bir diğer problem de uygulamanın İspanyolca olması.
Bir de çalışma bölümüne geldin mi santimlik hatanda saçma sapan bir ses çıkararak baştan başlatıyor. Kitaptan öğrenmek daha iyi de neyse bu burada kalsın bir...






4-ANIME JAPANESE
Bu gelmiş geçmiş en sevdiğim uygulama! Animelerde sürekli duyduğumuz kelime,cümle ve kalıplaşmış sözcükleri gruplandırılmış bir şekilde bulabileceğimiz bir yer! Şöyle bir göz gezdirdiğimizde aaa ben bunu biliyorum diye tepkiler verebilirsiniz. Gayet aşina olduğumuz ama bildiğimizi bilmediğimiz sözcükleri barındırıyorlar.
Basic ve Advanced olarak 2'ye ayrılıyor. ama Advanced de hiç latin harfleriyle yazılmış bir şey yok o yüzden beni aşıyor. Yine de meraklılarına duyurulur.




EXTRA5-GOT ASIA (APPLE)
Bu uygulamanın her dil seçeneği var. Got Europe'da da Avrupa dillerini bulabilirsiniz. Yine gruplara göre ayrılmış kelimeler sizin için sesli okuyor ve yazıyor. Eğer elinizde Iphone veya onun gibi elektronik bir alet varsa tavsiyemdir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar