ANADOLU HİSARI VE KÜÇÜK SU KASRI



Rumeli Hisarı'nı birçok kez görmüşken Anadolu Hisarı'na üvey evlat muamelesi yapmamak için Anadolu Yakası'na geldik. Anadolu Hisarı'nın karşıdaki kardeşi kadar ihtişamlı bir görüntüsü olmamasına rağmen tarihi ve manzarası bizi oldukça etkiledi. Aynı istikamette biraz yürüdükten sonra karşımıza Küçüksu Kasrı çıktı. Hiç planlanmamış bir şekilde girmeye karar verdik. Biz gittiğimiz zaman kasrın dış cephesinin bir kısmı inşaat halindeydi ancak bu onun güzelliğini kesinlikle etkilemiyordu. İçeri giriş öğrenci 5 TL, diğerleri 10 TL şeklinde, ücretleri ödedikten sonra da sesli rehberi alıp içeriyi 15-20 dakika arasında gezebiliyorsunuz.
Bu kasır önceleri sadece misafir karşılamak için kullanılıyormuş ancak sonrasında misafirlerin ağırlama amacı ile de kullanılmaya başlanmış. İçerideki her türlü mobilya ve eşyaya gereken özen gösterilmiş. Fransa'dan tutun ki Asya'ya kadar her türlü etkiyi eşyaların üzerinde görebiliyorsunuz, ancak bütün olarak baktığınızda genel olarak batı etkisi ağır olduğu hemen kendini gösteriyor. 
İçeriyi gezdikten sonra dışarıdaki bahçesi bence gezilmesi gereken en önemli yerlerden çünkü muhteşem bir manzarası var. 
Eğer yolunuz düşerse mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri.



Yorumlar

Popüler Yayınlar