SÜRPRİZ GELEN KEDİ YAVRULARI

Teyzemin Van Kedisi son günlerde epey kilo almıştı. Bizim ne kadar hamile bu kedi dememize rağmen inkar ediyordu. Geçen Anneler Günü'nde de kendisinin sınavı olduğu için kediyi bize bıraktı. Kedi aynı kedi ama görmediğimiz süre zarfında sanki daha sırnaşık bir hal almış. İlerleyen saatlerde derdini anladık. Yavrucağın kasılmaları başlamış, doğuracak yer arıyor. Dolaplara araya dereye girmeye çalışıyor. Hemen ona rahat edebileceği kuytu bir yer ayarladık. Çok zaman geçmeden de zaten yavrular peş peşe gelmeye başladı. Bir tanesi çıkıyor, onu yalıyor, nefes nefese kalıyor sonra da diğeri çıkıyor tekrar ıkınmalar, kasılmalar başlıyor. O orada acı çekerken biz de hayretle izliyoruz. Anneannem de canım anladı herhalde ne halde doğum yaptığını, bir yandan da kedinin terini siliyor :D Yanlız kerizlik de bizde. Kedi tam 4 yavru doğurdu ve biz hala yok hamile değil kilo aldı diyorduk -_- 
Başka ilginç olan şey de babası da kendisi de Van Kedisi yani beyaz tüylü gözler mavi-yeşil. Ancak iki yavru beyaz bir tanesi de simsiyah çıktı. Çirkin Ördek yavrusu hikayesine döndü ama benim favorim de siyah olan. 
Sütten kesildiklerinde çocukları taliplerine dağıtacağız diye isim koymadık ama siyah olana şimdiden Salem diye sesleniyorum. Belki gözleri de mavi-yeşildir diye bekliyoruz ama daha gözleri açılmadı o yüzden de renklerini göremiyoruz. Fare gibi geziyorlar evde :)





Yorumlar

Popüler Yayınlar